Friday, November 23, 2012

NDERI I QARKUT TE TIRANES NIKOLLA NISHKU - 26 NENTOR 1912-2012

 Ne foto: Çasti i dhenies se vleresimit Nder i Qarkut te Tiranes nga kryetari  z. Tasim Mema 
 perfaqesuesit me te vjeter te familjes z. Llazar Haxhinasto.


           Ne foto majtas : z.Fatmir Veleshnja  perfaqesuesi i Keshillit te Qarkut te Tiranes 
            Andi Bica, Valdete Antoni,Genci Antoni.
                              .                                                                                          
                                                Ne foto djathtas:   Genc Antoni,  Artan Nishku, Dashi Antoni, Yllka Ketri, Valdete Antoni,
                               Vangjel Haxhinasto dhe Llazar Haxhinasto, Andi Bica.
            Këshilli i Qarkut të Tiranës, nderoi me cmimin "Nderi i Qarkut" 16 personalitete të shquara të cilët kanë dhënë kontributin e tyre në 100 vitet e shtetit shqiptar. Kryetari i Qarkut, Tasim Mema dha medaliet e mirënjohjes familjarëve të 5 figurave të familjes Toptani, Nikolla Nishkut, Ismail Ndroqit, Ramazan Bogdanit, Servete Maci, Hamit Borshi, Burhan Kalaja, Uran Butka etj. Me medalje u nderua edhe nentetar Feti Vogli, i cili humbi jetën disa muaj më parë si pjesë e trupës paqeruajtëse në Afganistan.Ne kete takim u vu re ende mungesa e njohjes mbi rendesine dhe vlerat e personaliteteve te tjera qe ngriten flamurin ne Tirane qe perfaqesuesi i denje i Bashkesise Ortodokse tiranase si Fan Koja miku dhe i afermi i Nikolla Nishkut, Sheh Ahmet Pazarit dhe Xhemal Pazarit, Myslym Ag Beshiri, Myslym Myderrizi dhe Spiro Politoqi.Per me teper si konkluzion brenda dashamirsise iu sugjerua autoriteteve vendore te qarkut dhe bashkise qe emri i   Rruges  Nikolla   Nishku te rikthehet ne identitet duke ardhur nga periferia ne qendren e Tiranes atje ku  jetoi dhe ngriten shkollen e pare shqipe  ne ish katedralen e krishtere te Vangjelizmose sot Hotel  Tirana.                                                                                                                                                          
            
E premte 23 Nentor 2012 - Hotel Mondial,Tirane.

No comments:

Post a Comment